Om oss - Flowcup

Om oss

Företaget Flowcup startades av mig, Diana Lidforsen, med en förhoppning om att ta fram en mjukare och mer bekväm menskopp till kvinnor. Redan under mina tidiga tonår tillhörde jag dem som hade en riklig mens. Inte sällan blödde jag igenom om nätterna och fick ha dubbla mensskydd, alltså både binda och tampong, för att undvika röda fläckar på mina lakan. När jag år 2010 upptäckte en produkt som kallades menskopp tvekade jag inte en sekund att testa den och sedan dess har jag inte blött igenom en enda gång! Jag blev helt tagen av hur bra menskoppen var. Den var ekonomisk, miljövänlig, hygienisk, gav mig tillbaka min frihet och – kanske bäst av allt – jag slapp tänka så mycket på att jag hade mens. För första gången kände jag mig helt trygg och fri under mensen, vilket var en fantastisk lättnad.

“Jag kunde bada som vanligt, träna yoga och slapp helt att oroa mig för att blöda igenom, dag som natt.”

När jag pratade med mina vänner om menskoppen kände nästan ingen av dem till att en sådan produkt existerade. Det ville jag ändra på. Sedan dess har jag med passion sålt, pratat om och framförallt lyssnat på kvinnors önskemål angående menskoppar. Utifrån dessa önskemål och min egen långa erfarenhet, började jag under 2016 tillsammans med designers och produktutvecklare utveckla Flowcup; en mjukare menskopp med en kortare pinne/tapp nertill. Jag hoppas att även du kommer upptäcka och uppskatta den mjuka komfort och behagliga känsla som Flowcup ger.

Under resans gång har jag träffat välgörenhetsorganisationer som berättat om oacceptabla levnadsförhållanden för flickor och kvinnor runt om i världen. De vittnar om flickor som använder gamla strumpor som mensskydd, eller som avstår från att gå till skolan vid mens.

“Jag anser att tillgång till bekväma och säkra mensskydd borde vara varje kvinnas rättighet, oavsett var i världen hon bor.”

Jag anser att tillgång till bekväma och säkra mensskydd borde vara varje kvinnas rättighet, oavsett var i världen hon bor. Att bidra till detta har hela tiden varit självklart för mig. I samarbete med organisationen Star For Life doneras därför en menskopp till en behövande i Sydafrika eller Namibia för varje menskopp som säljs. Ditt köp leder därmed till att en behövande som inte annars hade haft tillgång till ett säkert mensskydd får en menskopp.

Tack för att du väljer Flowcup. Tillsammans gör vi skillnad på riktigt!

Med värme,
Diana