Om Flowcup - Flowcup

Om Flowcup

100% medicinskt silikon

Silikonet i Flowcup är 100% latexfritt, 100% hypoallergent, 100% fritt från färgämnen och 100% doftfritt. När vi valde silikon till menskoppen Flowcup valde vi ett medicinskt silikon av högsta kvalité som var extra mjukt. Kvalité, säkerhet och komfort har hela tiden varit ledord under Flowcup utveckling. I dagsläget går det inte att CE-märka menskoppar. Vi hoppas och tror att menskoppen i framtiden kommer betraktas som en medicinteknisk produkt så att CE-märkning blir möjlig. Flowcup tillverkas av ett svenskägt företag i särskilda hygieniska utrymmen där andra medicinska komponenter tillverkas.

Storlek

Menskoppen Flowcup säljs i två storlekar. Storlek 1 som är 40 mm i diameter och rymmer 25 ml mens upptill hålen och storlek 2 som är 44 mm i diameter och rymmer 30 ml upptill hålen. Menskoppen får du tillsammans med en fin tygpåse i ekologisk bomull.

Vår rekommendation kring storlek av menskopp beror på hur riklig blödning du har. Är du osäker på om du ska välja storlek 1 eller 2 så föreslår vi att du väljer storlek 1 då en menskopp rymmer betydligt mer mens än en tampong.

Miljön

Menskoppar är ett fantastiskt miljövänligt mensskydd då de kan användas om och om igen. Enligt vår rekommendation i upptill 5 år. Visste du att uppskattningsvis använder en kvinna hela 11000 engångsmensskydd såsom binda eller tampong under en livstid? Tillsammans kan vi spara drastiskt på jordens resurser. Vi har valt att ta miljöaspekten ett steg längre. Flowcup tar jordens resurser på allvar och eftersträvar att vara ett företag som är så kallat Zero Waste. Vi lyckas nästan. Det enda som du inte kommer ha en större nytta av efter ditt köp är ett kraftigt papperskuvert i vilket menskoppen skickas i. Kuvertet hoppas vi att du återvinner i en pappersinsamling.

Manualen till din menskopp får du i ett snyggt digitalt format i samband med ditt köp. Det betyder att du alltid tillgång till manualen i din mobil eller dator. Den bästa manualen är den som man har med sig tror vi. Du kan också ladda hem din manual här.

Friheten

Sporta, bada, dansa och glöm att köpa mensskydd de närmaste åren. Uppskattningsvis spenderar en kvinna cirka 15.000 kronor på bara mensskydd under sina år med mens. Det finns roligare saker att lägga pengarna på tycker vi. Med menskopp får du friheten tillbaka och sparar också en slant. Flowcup läcker inte, känns inte och du behöver bara ta ut och tömma menskoppen var 12:e timme. Nu kan du tänka på andra saker än att du har mens!